Επικοινωνία

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Λήξης του Έργου «Προσβασιμότητα για όλους»

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου από τον Αλέξανδρο Μουρούζη
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα λήξης του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στο Porto Palace Hotel, στην Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε με την ημερίδα έναρξης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο 2012 και αφού υλοποιήθηκαν αντίστοιχες ημερίδες και θεματικά εργαστήρια σε 7 πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Καβάλα, το έργο ολοκληρώθηκε με την ημερίδα λήξης.

Στην ημερίδα χαιρέτισαν η Φωτεινή Ζαφειροπούλου και ο Χρήστος Κεσόγλου, ως εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.ΑμεΑ και ο Kracimir Kocev, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ατόμων με Αναπηρία Βουλγαρίας και Μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.)

Επίσης έγινε παρουσίαση του Έργου «Προσβασιμότητα για όλους-Accessibility for all» από την Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφο Μηχανικό, Συνεργάτη της Ε.Σ.ΑμεΑ. και παρουσίαση του Θεσμικού Πλαισίου και της υφιστάμενης προσβασιμότητας στους ΟΤΑ της Β. Ελλάδος από τον Αλέξανδρο Μουρούζη, Συντονιστή της Ομάδας Μελέτης.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η Πιλοτική Μελέτη Προσβασιμότητας στη Διασυνοριακή περιοχή και πιο συγκεκριμένα η περίπτωση του Χάσκοβο Βουλγαρίας από την Valentina Kordova, Εθνικού Συμβουλίου Ατόμων με Αναπηρία Βουλγαρίας.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης των προσβάσιμων παραδοτέων του Έργου από τον Ιωάννη Τσαμπουλατίδη, Πληροφορικό, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας.πάνω