Νέα

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Λήξης του Έργου «Προσβασιμότητα για όλους»

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου από τον Αλέξανδρο Μουρούζη
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα λήξης του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στο Porto Palace Hotel, στην Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε με την ημερίδα έναρξης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο 2012 και αφού υλοποιήθηκαν αντίστοιχες ημερίδες και θεματικά εργαστήρια σε 7 πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Καβάλα, το έργο ολοκληρώθηκε με την ημερίδα λήξης.

Στην ημερίδα χαιρέτισαν η Φωτεινή Ζαφειροπούλου και ο Χρήστος Κεσόγλου, ως εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.ΑμεΑ και ο Kracimir Kocev, Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ατόμων με Αναπηρία Βουλγαρίας και Μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.)

Επίσης έγινε παρουσίαση του Έργου «Προσβασιμότητα για όλους-Accessibility for all» από την Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφο Μηχανικό, Συνεργάτη της Ε.Σ.ΑμεΑ. και παρουσίαση του Θεσμικού Πλαισίου και της υφιστάμενης προσβασιμότητας στους ΟΤΑ της Β. Ελλάδος από τον Αλέξανδρο Μουρούζη, Συντονιστή της Ομάδας Μελέτης.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η Πιλοτική Μελέτη Προσβασιμότητας στη Διασυνοριακή περιοχή και πιο συγκεκριμένα η περίπτωση του Χάσκοβο Βουλγαρίας από την Valentina Kordova, Εθνικού Συμβουλίου Ατόμων με Αναπηρία Βουλγαρίας.

Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης των προσβάσιμων παραδοτέων του Έργου από τον Ιωάννη Τσαμπουλατίδη, Πληροφορικό, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας.πάνω

Ημερίδα Λήξης του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση της Ημερίδας
Την Ημερίδα Λήξης για το Έργο «Προσβασιμότητα για όλους» διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Porto Palace Hotel, Αίθουσα Timber Hall I (26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη).

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Χρήστος Κεσόγλου, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.ΑμεΑ. και ο Kracimir Kocev,
Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου  Ατόμων με Αναπηρία Βουλγαρίας και Μέλος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.)

Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 από στέλεχος της υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και παρουσίαση του Έργου «Προσβασιμότητα για όλους-Accessibility for all» από την Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφο Μηχανικό, Συνεργάτη της Ε.Σ.ΑμεΑ.
Η παρουσίαση του Θεσμικού Πλαισίου και της υφιστάμενης προσβασιμότητας στους ΟΤΑ της Β. Ελλάδος θα γίνει από τον Αλέξανδρο Μουρούζη, Συντονιστή της Ομάδας Μελέτης.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η Πιλοτική Μελέτη Προσβασιμότητας στη Διασυνοριακή περιοχή και πιο συγκεκριμένα η περίπτωση του Χάσκοβο Βουλγαρίας από την Raya Staykova, Ass. Proff. Ph.D.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση του Πρακτικού Οδηγού Προσβασιμότητας από τον Basil Lenovsky, Ειδικό Οικονομολόγο και η ημερίδα θα κλείσει με την παρουσίαση της Πύλης των προσβάσιμων παραδοτέων του Έργου από τον Ιωάννη Τσαμπουλατίδη, Πληροφορικό, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας.


πάνω

Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στην Καβάλα

Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου στην Αλεξανδρούπολη
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο Θεματικό εργαστήριο του έργου «Προσβασιμότητα για όλους», που έλαβε χώρα στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, υπό την διοργάνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Την πρώτη μέρα του Θεματικού Εργαστηρίου αναπτύχθηκε η ομιλία με τίτλο «Αναπηρία και Προσβασιμότητα», από τη Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφο Μηχανικό, Εμπειρογνώμων Προσβασιμότητας.

Την δεύτερη μέρα, ο τίτλος του Θεματικού Εργαστηρίου ήταν «Διασφάλιση της Προσβασιμότητας σε τοπικό επίπεδο» και βασικός εισηγητής ήταν ο Αλέξανδρος Μουρούζης, Πληροφορικός, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας.

Την τρίτη μέρα ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση, όπου οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τη Νομαρχεία, το Δημαρχείο και το ΙΚΑ της πόλης για να διαπιστώσουν το επίπεδο προσβασιμότητας των δημοσίων κτηρίων στην πράξη.


πάνω

Θεματικό Εργαστήριο στην Καβάλα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013, σας προσκαλεί στο τριήμερο Θεματικό Εργαστήριο του Έργου "Προσβασιμότητα για όλους", που διοργανώνει τις 13-15 Φεβρουαρίου 2013 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφεριειακής Ενότητας Καβάλας (Εθνικής Αντιστάσεως 20, Καβάλα).

Το πρόγραμμα των Θεματικών Εργαστηρίων έχει ως εξής:
13/2/2013: «Αναπηρία και Προσβασιμότητα»   Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφος Μηχανικός, Εμπειρογνώμων Προσβασιμότητας.
14/2/2013: «Διασφάλιση Προσβασιμότητας σε Τοπικό Επίπεδο» Αλέξανδρος Μουρούζης, Πληροφορικός, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας.
15/2/2013: Πρακτική Άσκηση


πάνω

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στην Καβάλα

Χαιρετισμός Αρχέλαου Γρανά, Αντιπεριφεριάρχη Π.Ε Καβάλας
Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» του έργου «Προσβασιμότητα για όλους», που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στην αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον Αρχέλαο Γρανά, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας και τον Σμάραγδο Κρεμμυδά, Πρόεδρο Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας και Πρόεδρου Περιφερειακής Ενότητας Τυφλών Α. Μακεδονίας.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την παρουσίαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από τον Χρήστο Κεσόγλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Ε.Σ.ΑμεΑ.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του έργου «Προσβασιμότητα για όλους-Accessibility for all» από τον Παντελή Χαλκιά, MSc Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων, συνεχίστηκε με την παρουσίαση της Συγκριτικής Μελέτης Θεσμικού Πλαισίου για την Προσβασιμότητα και τα Α.μεΑ., της Πιλοτικής Μελέτης Προσβασιμότητας σε ΟΤΑ στη διασυνοριακή περιοχή και της προσβάσιμης Διαδικτυακής Πύλης A4all από τον Αλέξανδρο Μουρούζη, Πληροφορικό, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας. Τέλος έγινε παρουσίαση των Θεματικών Εργαστηρίων από την Αναστασία Καμπιλάκη, Σύμβουλο Δημοσιότητας.


πάνω

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στην Κομοτηνή
 2. Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στην Θεσσαλονίκη
 3. Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στην Καβάλα
 4. Θεματικό Εργαστήριο στην Κομοτηνή
 5. Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στην Κομοτηνή
 6. Θεματικό Εργαστήριο στην Θεσσαλονίκη
 7. Hμερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στην Κομοτηνή
 8. Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στην Αλεξανδρούπολη
 9. Θεματικό Εργαστήριο στην Αλεξανδρούπολη
 10. Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στην Θεσσαλονίκη
 11. Ολοκληρώθηκε το τριήμερο Θεματικό Εργαστήριο του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στην Ξάνθη
 12. Hμερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στην Θεσσαλονίκη
 13. Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στην Αλεξανδρούπολη
 14. Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στη Δράμα
 15. Θεματικό Εργαστήριο στην Ξάνθη
 16. Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στην Ξάνθη
 17. Hμερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στην Αλεξανδρούπολη
 18. Θεματικό Εργαστήριο στην Δράμα
 19. Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στην Δράμα
 20. Hμερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στην Ξάνθη
 21. Hμερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στη Δράμα
 22. Ολοκλήρωση Θεματικού Εργαστηρίου του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στις Σέρρες
 23. Θεματικό Εργαστήριο στις Σέρρες
 24. Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο «Προσβασιμότητα Δημοσίων Κτηρίων» στις Σέρρες
 25. Hμερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτηρίων» στις Σέρρες
 26. Ολοκλήρωση της Hμερίδας Έναρξης του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στη Θεσσαλονίκη
 27. Ανακοινώθηκε το Ενδεικτικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Έργου
 28. Hμερίδα Έναρξης του έργου «Προσβασιμότητα για όλους» στη Θεσσαλονίκη